Furnér ajtó

Furnér ajtó

Fafurnér beltéri ajtó

A furnér beltéri ajtók a legmagasabb osztályát képviselik a beltéri ajtóknak. Valódi fa felhasználásával készülő furnér borítása alatt gondosan válogatott bútor minőségű MDF váz rejlik. De nem mehetünk el a gyártástechnológia mellett sem, hiszen leggondosabb munkával készülnek, többszörös megmunkáláson keresztülmenve érik el a tökéletes tekeredés és vetemedés mentes felületet. A végleges felület elérése érdekében a beltéri ajtó többszöri csiszoláson, pácoláson és ragasztáson megy keresztül.

 

„A furnéros beltéri ajtó nem csak szabvány, de egyedi méretre is egyaránt rendelhetőek tömör és üveges kivitelben is.”

 

Mi a beltéri ajtó furnér bevonata, hogyan készül?

A furnér nem más mint a fatönk 0,6 mm vastagságban történő hámozásával keletkező vékony valódi fa lemez. A furnér a farönk sajátos jegyeit annak mintázatát adja vissza, így nincs két egyforma erezet két teljesen egyforma rajzolat sem. Az ezzel az eljárással nyert fa lemezek nem csak rajzolatukban de szélességi és hosszúsági méretükben sem azonosak.

A furnérteríték készítésekor az egyes terítékeket ( az előzőekben taglalt hámozásos technológiával nyert vékony fa lemezeket)  illesztik,amit régen varrással manapság élben ragasztásos eljárással kapcsolnak egymáshoz.

Az így készített furnéros beltéri ajtók végleges felületüket pácolással, selyemfényű vagy matt lakkozással nyerik el, amik még jobban kiemelik a fa természetes mintázatát.

 

„Mivel két egyforma rajzolat nem lehetséges, így minden furnéros beltéri ajtónak egyedi mintázata lesz, a tökéletes hasonlóságra nincs lehetőség.”

KÉRJEN EGYEDI AJÁNLATOT SZEMÉLYESEN BEMUTATÓTERMÜNKBEN!

 

LOFT stílusú beltéri ajtó
January 1970
LOFT stílusú beltéri ajtó
A LOFT stílus szerelmeseinek ajánljuk a letisztult és modern beltéri ajtót – falcos és rejtett pántos kivitelben is. Minden ajtó egyedi...
Tovább
Natura KONCEPT beltéri ajtó
January 1970
Natura KONCEPT beltéri ajtó
  Páratlan hangulat! Válogasson kedvére! Letölthető Porta Doors katalógus AJTÓLAP SZERKEZETE Az ajtólap függőleges és vízszintes  elemekből...
Tovább
Natura IMPRESS beltéri ajtó
January 1970
Natura IMPRESS beltéri ajtó
A dekoratív és egzotikus megjelenést hordozzák magukban a gyűrt furnérbetét mintázatuknak köszönhetően. Kifinomult természetes kialakítás!...
Tovább